Audi heeft opnieuw een charging hub geopend, ditmaal in de wijk Obersendling in München. Na Neurenberg, Zürich, Berlijn en Salzburg wordt het laadstation in de wijk Obersendling de vijfde locatie voor het merk. De nieuwe Audi charging hub in de Zielstattstrasse biedt vier snellaadpunten die vooraf kunnen worden gereserveerd en die tot 320 kilowatt (kW) laadvermogen bieden. Ook eigenaren van elektrische auto’s van andere merken kunnen gebruikmaken van de nieuwste charging hub. 

Het nieuwe krachtige oplaadpunt bevindt zich in het zuiden van München, in een woonwijk met aantrekkelijke winkelmogelijkheden, restaurants en cafés. Naast het aanbieden van maximaal 320 kW laadvermogen per laadpunt zorgt de aanwezigheid van zogeheten powercubes in de Audi charging hub ook voor een constant laadvermogen. De powercubes bestaan ​​uit gebruikte lithium-ion batterijen die afkomstig zijn van buiten gebruik gestelde onderzoeksvoertuigen. Ze krijgen een tweede leven als bufferopslag in de charging hubs, waardoor een indrukwekkende energiecapaciteit van 1,05 megawattuur ontstaat. Daarmee is het theoretisch gezien mogelijk om zestig voertuigen achter elkaar op te laden, voordat het laadvermogen langzaam begint af te nemen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.