Een herfst vol buitenkansen

Tijdens de winterperiode wil je erop vertrouwen dat je Volkswagen altijd voor je klaar staat. Met een aantal tips en adviezen willen we ervoor zorgen dat je veilig de winter door komt. Het allerbelangrijkste: zorg bijvoorbeeld voor de juiste banden tijdens de winterperiode. En wist je dat nummer één oorzaak van de pechgevallen in de winter veroorzaakt wordt door een lege accu?

Tips voor rijden in de winter
Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

#1 Winterbanden

Is het buiten onder de 7 graden? Stap dan op tijd over naar winterbanden. De remweg wordt namelijk aanzienlijk korter dan bij zomerbanden.

#2 Accu

Een lege accu is tijdens de winter de nummer één oorzaak van de pechgevallen. Laat daarom op tijd de accu controleren. Tijdens de Wintercheck controleren we graag de accu voor je.

#3 Verlichting

Tijdens de donkere dagen is werkende verlichting van levensbelang. Controleer daarom regelmatig of alle verlichting nog goed werkt en zet de verlichting altijd aan tijdens de rit.

#4 Airco

Gebruik tijdens de winterperiode de airco bij condensvorming op de ramen. Je zult zien dat je weer snel zicht hebt. Tijdens de Wintercheck checken we ook je airco.

#5 Vloeistof en krabber

Zorg dat je winter-ruitensproeiervloeistof hebt gevuld om snel pekel en ijs te kunnen verwijderen van je voorruit. Ook is het handig om een ijskrabber aan boord te hebben.

Waarom winterbanden

Waarom winterbanden?

Met winterbanden wordt de remweg onder de 7 graden celcius behoorlijk verkort. Dit komt doordat het rubber van een winterband ook bij koude temperaturen zacht blijft en dus maximale grip heeft op het wegdek. Daarnaast zorgt het grove profiel en soepele lamellen dat de banden als het ware sneeuw, ijs en modder vastgrijpen. Ook zijn in de meeste wintersportgebieden winterbanden verplicht, zoals Oostenrijk. Voor slechts 49 euro wisselen we al een complete winterset. Plan daarom op tijd je afspraak in.

Plan winterbandenwissel in

nieuwe winterbanden?

Nieuwe winterbanden?

Heb je nog geen winterbanden en wil je deze graag laten monteren? Dat kan, Auto Poppe heeft voor elk model de juiste winterband tegen de juiste prijs. Neem contact op met Auto Poppe voor meer informatie.

Neem contact op

Let op! Het is momenteel druk in de werkplaats

Plan je bandenwissel of onderhoud daarom ruim van tevoren in zodat je zeker weet dat jij en jouw Volkswagen er op tijd klaar voor zijn. Tip: Combineer de bandenwissel met onderhoud en APK waar mogelijk.

Plan werkplaatsafspraak

Bekijk alle handige accessoires

voor jouw Volkswagen

rubberen-mattenset

Rubberen matten

25% korting

Houd je interieur schoon tijdens de winter

dakkoffer

Bagageboxen

15% korting

Voor als je graag wat ruimte overhoudt in de auto

wintersets

Lichtmetalen wintersets

Tot 30% korting

Maximaal grip tijdens de winter

laadkabel

Laadkabel

Van € 229 voor € 199

ijskrabber

IJskrabber

€9,95

Maak je Volkswagen eenvoudig sneeuw en ijsvrij

4-delige winterset

4-delige winterset

50% korting

Voorzien van o.a. ijskrabber, antivries en ruitontdooier

Webshop

Heb je alles wat je nodig hebt?

Kijk eens in de Volkswagen webshop! Daar hebben we alles wat je nodig hebt om je Volkswagen helemaal winterproof te maken. Denk aan een calamiteitenkit, rubberen mattensets en veel handige artikelen om je kofferbak schoon en opgeruimd te houden.

Bekijk de webshop