Waar de Volkswagen-fabriek in het Duitse Zwickau oorspronkelijk aan de basis stond van de geboorte van de ID.-modellen, is de Europese productie inmiddels al uitgebreid naar Dresden, Emden en – voor de ID. Buzz – naar Hannover. En ook in de Chinese Volkswagen-fabrieken in Anting en Foshan rollen al elektrische Volkswagens van de lijn voor de Aziatische markt. Nu is het de beurt aan de VS, waar de Volkswagen ID.4 inmiddels furore maakt, vanuit de Amerikaanse Volkswagen-fabriek in Chattanooga.

24/7 ID.4-productie

“E-mobility is booming in de VS, en inmiddels draait de productie van de ID.4 op volle kracht, 24 uur per dag in drie shifts”, verklaart Burkhard Ulrich, Human Resources Manager van Volkswagen Chattanooga. Afgelopen jaar lanceerde Volkswagen een omvangrijke campagne in de regio om personeel te werven voor de productie van de ID.4 in Chattanooga, en inmiddels zorgen ruim 1.200 medewerkers er voor dat de ID.4 dag en nacht onafgebroken van de productielijnen rolt.

Nieuwe technologieën, nieuwe kennis

Eerder al werden de Amerikaanse Volkswagen Atlas, Atlas Cross en Passat in Chattanooga geproduceerd. Begin 2022 werd de assemblage van de Passat er uitgefaseerd, om in juli vorig jaar plaats te maken voor de productie van de elektrische ID.4.

Na de ID.4 staat inmiddels ook de elektrische ID. Buzz (de versie met lange wielbasis) in de startblokken om zijn debuut in Noord-Amerika te maken.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.