Ontdek onze hybride modellen

Plug-in Hybride

Passat

Passat

Prijs vanaf
€ 48.990

Bijtelling vanaf
€ 332

Plug-in Hybride
134 km volledig elektrisch rijden

De nieuwe Tiguan

Tiguan

Prijs vanaf
€ 46.990

Bijtelling vanaf
€ 318

Plug-in Hybride
129 km volledig elektrisch rijden

De vernieuwde Golf

Golf

Prijs vanaf
Nog onbekend

Bijtelling vanaf
Nog onbekend

Plug-in Hybride
120 km volledig elektrisch rijden

Touareg

Touareg

Prijs vanaf
€ 89.990

Plug-in Hybride
50 km volledig elektrisch rijden

Soorten hybride

De plug-in hybride

Volledig elektrisch én benzine

Plug-in hybride heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. Zo kun je met de nieuwe Tiguan tot zo’n 129 km volledig elektrisch rijden, voordat de brandstofmotor het overneemt. Dus je woon-werk verkeer kan je gewoon volledig elektrisch rijden. Daarnaast kun je zorgeloos op vakantie, eventueel mét zware caravan.

Meer informatie

De mild hybride

Een nieuwe manier om zuiniger te rijden

Voor wie nog niet over wil naar volledig elektrisch rijden, zijn mild hybrids met een eTSI-motor een goed alternatief. Het brandstofverbruik is een stuk lager, terwijl je niets inlevert op prestaties. Hoe het precies werkt? Wanneer je remt, laadt het 48-voltsysteem automatisch bij. Een lager brandstofverbruik, meer kracht en meer comfort – wat wil je nog meer.

Meer informatie

De full hybride

Elektrisch autorijden zonder stekker

Full hybrid autorijden is een manier van autorijden waarbij de auto gebruikmaakt van zowel een benzinemotor als een elektromotor om te rijden. Dit betekent dat de auto kan schakelen tussen het gebruik van benzine en elektriciteit om de motor aan te drijven. Zo rijdt de auto zuiniger en stoot deze minder CO2 uit dan een auto op benzine.

Meer informatie

.

Wat zijn de voordelen van hybride rijden?

Hybride autorijden heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Lagere brandstofkosten: Hybride auto's zijn zuiniger, omdat ze zowel een elektromotor als een benzinemotor hebben. Dit betekent dat je minder vaak hoeft te tanken en dat je geld kunt besparen op brandstofkosten.
  2. Milieuvriendelijker: Hybride auto's stoten minder CO2 uit, wat beter is voor het milieu. Ze hebben minder uitstoot van schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en fijnstof, wat beter is voor de gezondheid.
  3. Stil rijden: Omdat hybride auto's ook op elektriciteit kunnen rijden, zijn ze stiller dan benzine- en dieselauto's. Dit maakt het fijner om erin te rijden.
  4. Minder onderhoud: Hybride auto's hebben meestal minder onderhoud nodig, omdat ze minder slijtage hebben aan de remmen en de motor.
  5. Belastingvoordelen: In sommige landen zijn er belastingvoordelen voor hybride auto's, zoals lagere wegenbelasting en subsidies.

Kortom, een hybride auto rijden kan je geld besparen, het rijden fijner maken én is beter voor het milieu.

Is hybride rijden goedkoper

Is hybride rijden goedkoper?

Het kopen van een hybride auto is vaak wat duurder dan een auto die volledig op brandstof rijdt. Maar, door de korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en de lagere verbruikskosten haal je de hogere aankoopkosten er makkelijk uit. Je verbruikt namelijk minder brandstof met een hybride auto, omdat de elektromotor vaak de benzinemotor ondersteunt. Wie nu een hybride auto koopt, krijgt ook nog eens korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 krijg je 50% korting. In 2025 is de korting nog 25% en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.

Plug in Hybrid Passat GTE

Elektrisch Rijden nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van al het nieuws rondom elektrisch en hybride rijden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van al het nieuws.

Schrijf je in