Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK-keuring?

  • Verkeersveiligheid.
    Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu.
    De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie.
    Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.

Wat kost de APK precies?

Bij Volkswagen kost de APK € 40. Daar komt niets meer bij, dus je weet precies waar je aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn, dan nemen we altijd eerst contact met je op om de extra kosten door te nemen.

Tip: combineer je APK met onderhoud

Je kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt je een extra bezoek aan je dealer én bij een servicebeurt is de APK gratis. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,55. Bovendien blijft regelmatig onderhoud het beste recept om je auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.

Hoe onderhoud ik mijn Volkswagen? - APK

In deze video vertelt Thijs je alles wat je moet weten over de APK keuring.

Zo weer onderweg

De APK duurt gemiddeld een uur. Je kunt er op wachten of met koffie en wifi verder werken. Of kies voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Want bij Volkswagen houden we je graag mobiel.