Imelda Labbé, bestuurslid voor Marketing, Sales en After-Sales van Volkswagen Personenwagens, en Dr. Christian Dahlheim, bestuursvoorzitter van Volkswagen Financial Services AG, overhandigden recent persoonlijk de eerste twee elektrische auto’s – twee ID.3 Pro Performance-modellen – aan het Vaticaan.

CO2-footprint verkleinen

Vaticaanstad maakt zich sterk voor de implementatie van innovatieve en duurzame oplossingen om de impact van de mens op het milieu te verminderen en zo de planeet te beschermen. Mobiliteit vormt de kern van een speciaal programma – ‘Ecological Conversion 2030’ genaamd – dat tot doel heeft de CO2-footprint van het wagenpark van de stad te verkleinen. Om dit te realiseren moeten de huidige auto’s stapsgewijs worden vervangen door elektrische modellen, zodat het gehele wagenpark tegen 2030 CO2-neutraal is.

Volkswagen is uitverkoren voor dit project en levert via Volkswagen Financial Services vanaf begin 2024 een nieuwe vloot auto’s aan Vaticaanstad. Aansluitend volgen geleidelijk meer emissievrije modellen van de Volkswagen Groep-merken, totdat in 2030 de gehele vloot is vervangen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.