1: QR-code op een gekke plek

Een QR-code vind je in magazines, maar in de bagageruimte van een auto? Wie de code in de bagageruimte van de Kodiaq met zijn smartphone scant, wordt doorgeleid naar een instructievideo. Hierin wordt helder uitgelegd hoe je alle ruimte zo efficiënt mogelijk benut. Niet dat het ooit passen en meten wordt, want achter de tweede zitrij past 910 liter. En wie de leuning neerklapt, kan 2105 liter kwijt.  

2: Balkje om de boel schoon te houden

Geef toe: ook jij stoort je mateloos aan de vingerafdrukken op het centrale touchscreen van een auto. Vooral als de zon erop staat, lijkt het wel alsof talloze nieuwsgierige kindertjes met hun snufferd tegen het display hebben gestaan. De oplossing is even simpel als doeltreffend: een balkje met een zacht omhulsel waarmee je het scherm gemakkelijk en snel schoonmaakt. Je vindt deze displayreiniger in een hiervoor bestemd vakje in de middenconsole van de Kodiaq.  

3: Twee smartphones tegelijk opladen

De keuzehendel van de automaat is van de middenconsole verhuisd naar de stuurkolom. Op die manier ontstond er ruimte om twee smartphones tegelijkertijd draadloos op te laden. Achterin vind je twee USB-C-aansluitingen zodat ook de achterpassagiers nooit met een lege telefoon onderweg zijn. Als ze hun ogen even rust willen geven, bergen ze de telefoon simpelweg op in een speciaal hiervoor bestemd vak in de leuning van de voorstoelen.  

4: Simply Clever voor het hele gezin

Voor een geringe meerprijs rust Škoda de Kodiaq uit met een zogeheten Simply Clever Familie Pakket. Je krijgt een tablethouder, een opbergvak in de middenconsole en een flexibel opbergvak in de bagageruimte, voor bijvoorbeeld een paar sneakers. Wie zich een beetje als een filmster wil voelen, maakt gebruik van de zonwering voor de zijruiten achter. Dan zit je lekker beschut tegen de zon én nieuwsgierige ogen. Ook inbegrepen: deurbescherming voor alle portieren.  

5: Nog meer slimmigheidjes

Andere Simply Clever-oplossingen zijn de in lengterichting verschuifbare armsteun op de achterbank en een uitneembaar bakje voor je zonnebril of muntgeld in het dashboardkastje. En wat denk je van de handige Smart Dials waarmee je meerdere functies van de auto kunt bedienen?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.