Film by the Sea breidt uit met een drive-in bioscoop. Daarvoor wordt de Machinefabriek op het voormalige Scheldeterrein 'omgebouwd' tot een bioscoopzaal met vijftig auto's. Het Vlissingse filmfestival vergroot hiermee zijn zaalcapaciteit. Bezoekers kunnen hun auto thuislaten. In de drive-in bioscoop komt namelijk een vaste setting van zo'n 50 auto's, die beschikbaar worden gesteld door Auto Poppe. Dit zijn zowel nieuwe als occasions.

Kortom, een ludieke oplossing, gevonden door Film by the Sea en Auto Poppe, voor de verminderde zaalcapaciteit in de bioscoop door de coronamaatregelen tijdens deze editie van het festival. In totaal kunnen honderd mensen in de drive-in bioscoop een film volgen.

,

In de Machinefabriek wordt een groot scherm van tien bij zes meter meter geplaatst. De bezoekers kunnen de film vanuit de auto bekijken. Het geluid komt uit de speakers van een radio die in de auto geplaatst wordt. Uiteraard kunnen de bezoekers ook een zogenoemde snackbag aanschaffen met diverse lekkernijen en drankjes om de drive-in beleving compleet te maken.

Filmvoorstellingen in de Machinefabriek zijn er van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 september. Per avond worden er twee voorstellingen geprogrammeerd omstreeks 20.15 en 22.30 uur. Er zijn, naast gesponsorde voorstellingen, ook voorstellingen waarvoor losse kaartjes in de verkoop gaan. Film by the Sea wordt dit jaar gehouden van 11 tot en met 20 september. Tickets voor de vrije verkoop komen medio augustus beschikbaar en zullen per auto verkocht worden. Ook dan zal het filmprogramma voor de locatie Machinefabriek bekend gemaakt worden. Per auto kunnen twee personen plaatsnemen.