Filter op
25 mei 2023

Nieuwe Volkswagen Touareg: scherper design, nieuwe technologie en altijd plug-in hybride

Volkswagen’s absolute topmodel wordt weer leverbaar in Nederland! De Touareg heeft een belangrijke update gekregen, maar is nog steeds de ingetogen allrounder onder de grote premium SUV’s. De nieuwe versie valt op met nieuwe looks en zet grote stappen op het gebied van hoogwaardige technologie. Zo is de nieuwe Touareg de eerste Volkswagen met Matrix HD koplampverlichting en biedt het onderstel nu een nog bredere spreiding tussen hoogstaand comfort en maximale rijdynamiek. Een efficiënte en krachtige plug-in hybride aandrijflijn is in Nederland altijd standaard.

24 mei 2023

Škoda Auto zet zich wereldwijd in voor biodiversiteit

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Biodiversiteit presenteert Škoda Auto diverse maatregelen en projecten voor het behoud van de biodiversiteit rondom zijn wereldwijde productielocaties. De medewerkers van de onderneming spelen een actieve rol bij de uitvoering van deze milieubeschermingsmaatregelen. Škoda Auto combineert deze inspanningen op het gebied van duurzaamheid over de gehele waardeketen onder de paraplu van de GreenFuture-strategie.

23 mei 2023

ID.4 goes USA: Volkswagen elektrificeert Amerika vanuit Amerika

 In Europa en Azië is de elektrische ID.-familie van Volkswagen een groot succes. Afgelopen jaar namen de totale ID.-verkopen zelfs met bijna 50 procent toe. Maar ook in de VS, waar elektrische auto’s in rap tempo aan populariteit winnen, zet Volkswagen inmiddels grote stappen op het gebied van elektrificatie. Daarom produceert Volkswagen er de ID.4 inmiddels voor Amerika, vanuit Amerika.

22 mei 2023

Zo beschermt de centrale airbag jou en je passagier

Škoda breidt regelmatig de veiligheidsuitrusting van zijn modellen uit. Het nieuwste voorbeeld is de centrale airbag die je kunt vinden in de Škoda Octavia, Škoda Enyaq iV en Škoda Enyaq Coupé iV. Je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar hoe werkt zo’n centrale airbag nou?

22 mei 2023

Op deze manier stel je de autostoel optimaal in

Instappen en wegrijden. Het klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Toch doe je er goed aan om vóór het wegrijden de bestuurdersstoel zo goed mogelijk in te stellen. Maar hoe doe je dat?

19 mei 2023

40 jaar Audi Sport GmbH: feest in de ‘Groene Hel’

Bijna veertig jaar geleden – op 10 oktober 1983 – werd Audi Sport GmbH zoals we dat nu kennen opgericht als quattro GmbH. Vandaag-de-dag tekent Audi Sport op het circuit én op de openbare weg voor het sportieve en exclusieve imago van het merk met de vier ringen. Daarbij symboliseert het rode ruitlogo ultieme performance en sportiviteit. Aanstaand weekend (18 t/m 21 mei) trapt Audi Sport een jubileumjaar vol activiteiten af tijdens de 24 Uren van de Nürburgring.

19 mei 2023

Volkswagen viert een kwart eeuw Polo GTI met bijzondere Edition 25 limited edition

De Polo GTI bestaat 25 jaar! In 1998 kreeg de Polo voor het eerst die drie iconische letters: GTI. Nu, een kwart eeuw later, brengt Volkswagen met de Polo GTI Edition 25 een bijzondere jubileumeditie uit, op basis van de huidige, 152 kW/207 pk sterke Polo GTI. Deze exclusieve ‘hot hatch’ onderscheidt zich niet alleen door zijn krachtige viercilinder turbomotor; ook zijn uitrusting is een GTI meer dan waardig. Features als een sportonderstel, het elektronische XDS sperdifferentieel, een omvangrijke standaarduitrusting en een aantal speciale designfeatures maken van deze special edition iets heel bijzonders. Van de Polo GTI Edition 25 komen twintig exemplaren naar Nederland.

17 mei 2023

Škoda’s ambitieuze elektrificatiestrategie in 5 getallen

Elektrificatie is niet meer weg te denken bij Škoda. De volgende cijfers zeggen je op het eerste gezicht waarschijnlijk niks, maar als je verder leest, ontdek je hoe hard Škoda op weg is naar e-mobility.

17 mei 2023

Sportieve Audi SQ8 e-tron: nu te configureren en bestellen

De Audi SQ8 e-tron en SQ8 Sportback e-tron zijn nu geheel naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator én te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. Het sportieve topmodel binnen het Q8 e-tron-gamma is er als SUV vanaf € 99.135* en als Sportback vanaf € 101.535*.

17 mei 2023

Vijftig jaar Passat – vijftig jaar succes (deel 2)

De Volkswagen Passat viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Dit najaar presenteert Volkswagen alweer de negende generatie. De destijds gloednieuwe modelfamilie met een watergekoelde motor die Volkswagen in 1973 lanceerde was het begin van een wereldwijd succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Na eerder op de eerste drie van in totaal acht generaties van de succesvolle middenklasser te hebben teruggeblikt, nemen we nu de Passat B4, B5 en B6 onder de loep.

16 mei 2023

Groeiende populariteit EV's stuwt verkopen Volkswagen Groep

De ‘Brand Group’ divisie van de Volkswagen Groep – met de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT/CUPRA en Škoda - heeft een zeer succesvol eerste kwartaal van 2023 doorgemaakt. Mede dankzij de fors groeiende populariteit van de elektrische auto’s van die merken – een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar – noteerde de divisie over de periode januari – maart 2023 een verkooptoename van liefst 30 procent. In totaal leverden de ‘Brand Goup’-merken in die periode 1,19 miljoen nieuwe auto’s af, goed voor een omzet van € 33,16 miljard (+36%) en een verdubbeling van de operationele winst tot € 1,74 miljard.

15 mei 2023

Hoe de Škoda Octavia RS steeds meer harten weet te veroveren

De sportieve Škoda Octavia RS kent vier generaties. En hoe vaak zie je die nu samen? Juist. Dus pak een rustmoment en geniet van de volgende video.

15 mei 2023

Zo onhandig was het starten van je auto vroeger

De manier waarop we auto’s starten, is sterk veranderd. Ontdek hoe we van enorme handslingers naar handzame sleutels zijn gegaan die je niet eens uit je zak hoeft te halen!

12 mei 2023

SEAT: verleden, heden én toekomst van mobiliteit in Spanje

‘Automobile Barcelona’ staat dit jaar in het teken van het verleden, heden én de toekomst. SEAT blikt er terug op meer dan 70 jaar historie en viert dat het dertig jaar geleden zijn intrek nam in Martorell. Het event was tegelijkertijd het toneel voor de nieuwe CUPRA Tavascan en de CUPRA DarkRebel, de digitale showauto. Ook maakte SEAT S.A. er bekend dat de nieuwe elektrisch aangedreven compacte auto van CUPRA Raval gaat heten.

12 mei 2023

Vernieuwde, rijk uitgeruste Volkswagen ID.3 nu te bestellen

Volkswagen start vandaag met de voorverkoop van de vernieuwde ID.3. De elektrische bestseller van Volkswagen onderscheidt zich van zijn voorganger met een strakker design en een hoogwaardiger interieur, en zet grote stappen op het gebied van software en intelligente rijhulpsystemen. De vernieuwde ID.3 is vanaf vandaag te bestellen als rijk uitgeruste ID.3 Pro Business vanaf € 44.990*.