Filter op
21 januari 2022

6 coupé-achtige voorgangers van de ENYAQ COUPÉ iV

Op 31 januari wordt de ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV onthuld. Met een terugblik op eerdere coupés van ŠKODA, verheugen we ons op de komst van de elektrische coupé-SUV.

20 januari 2022

Matte look voor de Audi Q3 en Audi TT

Het kleurenpalet van matte lakken is niet langer voorbehouden aan de topmodellen Audi TT RS en Audi RS Q3. Vanaf nu is matte lak namelijk ook op de reguliere Q3- en TT-modellen mogelijk.

20 januari 2022

Volkswagen ID. LIFE: duurzaam, innovatief en tijdloos

De Volkswagen ID. LIFE is de elektrische stadsauto van de toekomst. De concept car, waarvan de productieversie in 2025 op de markt verschijnt, combineert duurzame mobiliteit met digitale technologie en een tijdloos design; en dat voor een instapprijs tussen de 20.000 en 25.000 euro. Opvallend is het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen.

17 januari 2022

ŠKODA prijst nieuwe KAROQ € 33.490

De nieuwe KAROQ is per vandaag te bestellen. De avontuurlijke ŠKODA heeft een aangescherpt design en legt op duurzaam en technisch vlak de lat wederom hoger. De nieuwe KAROQ is nu te configureren in drie Business-uitvoeringen vanaf € 33.490.

12 januari 2022

ŠKODA blikt met designschetsen vooruit op ENYAQ COUPÉ iV

ŠKODA heeft de eerste officiële designschetsen van de ENYAQ COUPÉ iV de wereld ingestuurd. De coupéversie van de elektrische ENYAQ iV krijgt extra stijlvolle looks en verder aangescherpte aerodynamica, waardoor hij op een acculading nog verder komt. De schetsen laten onder andere een stijlvol aflopende daklijn zien, evenals een scherpe spoilerrand aan de achterzijde en dorpels in carrosseriekleur. Op 31 januari beleeft de ENYAQ COUPÉ iV in Praag zijn wereldpremière.

06 januari 2022

ŠKODA ENYAQ iV en FABIA ‘Best-in-class 2021’ bij Euro NCAP-test

Euro NCAP heeft de elektrische ŠKODA ENYAQ iV en de vierde-generatie ŠKODA FABIA uitgeroepen tot ‘Best-in-class Cars of 2021’. Dit betekent dat deze twee ŠKODA-modellen het veiligst waren van alle auto’s die Euro NCAP vorig jaar in hun respectievelijke klassen testte.

05 januari 2022

6 redenen om je te verheugen op de nieuwe ŠKODA KAROQ

Nog heel even geduld, alsjeblieft. Het duurt niet lang meer voordat je de vernieuwde ŠKODA KAROQ kunt samenstellen. Hij is op tal van punten sterk verbeterd. Deze zes eigenschappen maken de avontuurlijke SUV aantrekkelijker dan ooit.

04 januari 2022

Elektrisch rijden in de winter: slim warmtebeheer voor meer actieradius

Elektrisch rijden vraagt tijdens koude winterdagen extra veel van de accu. Er is niet alleen energie nodig om het accusysteem op te warmen, maar ook het interieur. Een elektrische Audi heeft daarom intelligente systemen aan boord voor een efficiënt warmtebeheer om het bereik te optimaliseren en de levensduur van de accu te verlengen. In een interview leggen Pierre Woltmann, hoofd thermisch beheer voor hoogspanningsaccu’s bij Audi, en Thomas Anzenberger van de afdeling thermisch beheer & virtuele functionele ontwikkeling, uit hoe het merk met de vier ringen omgaat met de winterse uitdagingen.

23 december 2021

Met de ID. modellen de winter door – 9 tips voor extra rijbereik

Met een volledig elektrische Volkswagen ID. de winter door en het verlies aan rijbereik beperken zonder dat je inboet op comfort… kan dat? Jazeker! Helemaal als je deze negen tips volgt.

22 december 2021

Elektrisch topmodel ID.5 is nu te bestellen

Met ingang van vandaag zijn de nieuwe Volkswagen ID.5 Pro en de sportieve ID.5 GTX te bestellen. De nieuwste modellen van de elektrisch aangedreven ID.-familie onderscheiden zich uiterlijk nadrukkelijk van de ID.4 en combineren stijlvolle, premium coupé-looks met veel ruimte en een luxueus, digitaal interieur. De ruime actieradius (tot wel 516 km) komt op het conto van het grote 77 kWh accupakket, dat op alle versies standaard is. De ID.5 Pro is er vanaf € 48.590, de 220 kW/299 pk sterke ID.5 GTX met vierwielaandrijving begint bij € 55.690. De ID.5-modellen worden medio maart bij Auto Poppe verwacht.

17 december 2021

Nieuwe Polo GTI - de hot hatch die alles heeft - nu te bestellen

De nieuwe Polo GTI is met ingang van vandaag leverbaar, vanaf € 37.990 (prijs per 1 januari 2022), en heeft het allemaal. De kenmerkende GTI-look verraadt al dat indrukwekkende prestaties en rijplezier in de nieuwe ‘hot hatch’ op perfecte wijze samenkomen. Daarbij is de Polo GTI digitaal en connected. Met features als IQ.Light LED Matrix-koplampen en IQ.DRIVE Travel Assist beschikt hij bovendien over innovatieve technologieën die je voorheen alleen in hogere segmenten zag.

15 december 2021

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: wereldpremière op 31 januari

ŠKODA presenteert op 31 januari 2022 de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV. Een teaservideo gunt nu alvast een eerste blik op het nieuwe elektrische topmodel, met speciale aandacht voor de uitstekende aerodynamica. Met een cW van 0,234 heeft de ENYAQ COUPÉ iV de beste luchtweerstandswaarde in zijn klasse en is hij zeer efficiënt.

13 december 2021

Nieuwe Amarok maakt zich op voor onthulling in 2022

Of het nu gaat om het brengen van medicijnen en voedsel naar afgelegen locaties, het beschermen van wilde dieren op de Afrikaanse savanne of het trekken van een zware aanhanger naar de bouwplaats; pick-ups komen overal waar ‘gewone’ bedrijfswagens het vaak laten afweten. De Amarok van Volkswagen Bedrijfswagens maakt al meer dan tien jaar indruk op elk terrein met zijn veelzijdige karakter en on- en offroadcapaciteiten. Volgend jaar onthult Volkswagen Bedrijfswagens de compleet nieuwe, derde generatie van de premium pick-up.

10 december 2021

Zelfrijdend DIANA-prototype

In de Romeinse mythologie is Diana de godin van de jacht, patrones van de natuur en de maan. Deze beschermheilige, altijd afgebeeld met pijl en boog, waakte over de bossen en al het leven dat er werd geboren. Vanaf vandaag wijzen haar pijlen ook de weg naar de mobiliteit van de toekomst. Een pilotproject voor een zelfstandig rijdende auto, ontwikkeld door SEAT in samenwerking met het Automotive Technology Center van Galicië, draagt inmiddels haar naam.

08 december 2021

5 veiligheidssterren voor FABIA in Euro NCAP-tests

Topscores voor de vierde-generatie ŠKODA FABIA! Het nieuwe instapmodel van ŠKODA behaalde in een botsproef van de onafhankelijke crashveiligheidsorganisatie Euro NCAP de maximale score van vijf sterren. Met 78 procent van het totaal aantal te behalen punten schaart de FABIA zich bij de veiligste auto’s in zijn klasse en vervolgt hij ŠKODA’s topscorereeks, ondanks de nog strengere criteria die Euro NCAP in 2020 doorvoerde. Sinds 2008 heeft elk van de 14 geteste ŠKODA-modellen de maximale veiligheidsscore behaald.