De power (220 kW/299 pk) en de dynamiek van de Škoda Enyaq Coupé RS is er nu voor het eerst ook voor de Enyaq SUV. Om een idee te geven: de acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 6,5 seconden (idem voor de Coupé). Met de 77 kWh accu is ook het uithoudingsvermogen optimaal: de maximale actieradius bedraagt 517 km** (Coupé: 523 km**). Dankzij de 170kW snellaadmogelijkheid duurt het opladen van de accu van 10-80% slechts 38 minuten.

Sportiviteit, ruimte, gebruiksgemak

Naast de meest sportieve aandrijflijn en vierwielaandrijving heeft de Enyaq RS Edition alle eigenschappen die de Enyaq tot één van de bestverkochte elektrische auto’s van Nederland hebben gemaakt. Zo biedt hij volop ruimte en comfort voor vijf en daarbij een bagageruimte van maar liefst 585 liter (ruim 1.700 liter met neergeklapte achterbank). Ook het maximale trekgewicht van 1.200 kg draagt bij aan het praktische karakter.

Enyaq RS Edition: luxe in topvorm

Wat sportiviteit betreft biedt de Enyaq RS Edition vanzelfsprekend het beste wat het RS-label te bieden heeft. Maar ook op het gebied van luxe laat de RS Edition nauwelijks nog iets te wensen over. De RS Edition-modellen zijn standaard voorzien van onder andere 21 inch lichtmetalen velgen, het Sport-interieur, een sportonderstel, Matrix LED-koplampen en de verlichte grille (Crystal Face). Het interieur oogt extra licht en ruim door het standaard panoramische glazen dak. Bij het RS sportinterieur zijn sportstoelen uiteraard inbegrepen. Daarbij zijn het multifunctionele sportstuur, de voorstoelen en zelfs de achterbank verwarmd. Het infotainment- en navigatiesysteem met veel online mogelijkheden is eenvoudig te bedienen via een 13 inch display en touch-sliders. Een unieke geluidservaring wordt geborgd door het Canton Sound System met twaalf speakers en een subwoofer.

Wat goed is…

De nieuwe, sportieve Enyaq RS Edition is inclusief de riante standaarduitrusting direct uit voorraad te rijden, vanaf € 57.990*. De elegante Enyaq Coupé RS Edition is er vanaf € 58.990*. Power, ruimte en luxe gaan uiteraard gepaard met zekerheden waar je wat aan hebt: elke Enyaq RS Edition wordt geleverd inclusief twee jaar fabrieksgarantie, 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km) en tot en met 7 jaar onderhoud.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.