Wanneer vindt de update plaats?

Via je mail ga je akkoord met het downloaden van de Over-the-Air ID. Software 2.3 update. Houd hiervoor het e-mailadres in de gaten dat gekoppeld is aan je We Connect account. Hierna kan het een paar weken duren voordat je de update in je ID. ontvangt. Zorg in ieder geval dat je auto vóór en tijdens het rijden een stabiele netwerkverbinding heeft. Is het softwarepakket gedownload en klaar voor installatie? Dan krijg je wanneer je je auto parkeert een notificatie op je infotainmentdisplay. De ID. Software 2.3 update bestaat uit twee delen, welke elkaar binnen een aantal weken opvolgen. Dit betekent dat je twee keer het proces van downloaden en installeren zal doorlopen. Let op: naast de ID. Software updates, zijn er ook updates voor bestaande functies in de auto. Deze applicaties zijn niet gekoppeld aan de Over-the-Air ID. Software updates en kun je afzonderlijk installeren. In sommige gevallen heb je wel de laatste ID. Software versie nodig.

De ID. Software 2.3 update bestaat uit twee delen

Zo installeer jij de update

Is jouw auto al verbonden met We Connect? Dan kun je stap 1 tot en met 4 overslaan of direct de tutorial hieronder bekijken.

 1. Download de We Connect ID. app voor je smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
 2. Log in met je Volkswagen ID. en voeg jouw auto toe.
 3. Activeer je We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
 4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe updates tijdens je rit. Zorg wel dat je ID. in online modus staat.
 5. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de updates klaarstaat voor de installatie. Meer details over de inhoud van de update vind je onder 'Meer informatie'.
 6. Wanneer je update geïnstalleerd wordt, kun je je ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer je de installatie start, zie je op het infotainmentsysteem of je aan alle eisen voldoet, zoals of je ramen wel gesloten zijn.
 7. Stap je uit je ID. vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat je ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat je tijdens de installatie je auto niet kan gebruiken. Aan het eind van de installatie maakt je ID. verbinding met het internet. Je kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. Een fijne rit!
Waar moet je rekening mee houden

Waar moet je rekening mee houden

 • De batterij moet voor minimaal 50% opgeladen zijn, wanneer de installatie start.
 • Tijdens het installeren mag de auto niet opgeladen worden.
 • De auto moet een goede internetverbinding hebben.
 • Tijdens de installatiefase van de update kan de auto niet gebruikt worden.
 • De installatie zal bij deel 1 veertig minuten en bij deel 2 drie uur duren.
 • Er moet een actief We Connect account zijn.
 • De ID. moet voorzien zijn van ID. Software 2.1 om de update te kunnen ontvangen. Om dit te controleren: tik in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem op de menu optie ''Setup'' en ga vervolgens naar ''Systeeminformatie''. Staat daar bij software ''0792'' of hoger, dan is ID. Software 2.1 al geïnstalleerd.

Vragen & Antwoorden

Wat zijn ''over-the-air updates''?
Over-the-air updates zijn software updates die worden gedownload via de mobiele verbinding in je auto. Je Volkswagen blijft op die manier up-to-date, op het niveau van de laatste digitale ontwikkelingen en je profiteert direct van nieuwe mogelijkheden en verbeterde functionaliteit.

Hoe kan ik zien welke softwareversie momenteel in mijn ID. is geïnstalleerd?
Tik in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem van je ID. op de menu optie ''Setup''. Ga vervolgens naar ''Systeeminformatie''. Staat daar bij software ''0792'' of hoger, dan is ID. software 2.1 al geïnstalleerd en kan je auto gebruikmaken van over-the-air updates.

Wat voor extra functies zitten er in ID. Software 2.3?
De ID. Software 2.3 update zorgt voor functionele verbeteringen in ID. Light, optimalisering van omgevingsdetectie en verbetering van de geavanceerde Dynamic Light Assist (Dynamische grootlichtassistent), aanpassingen in de bediening van het infotainmentsysteem en een aantl algemene verbeteringen in prestaties en stabiliteit.

Hoe lang duurt het downloaden en installeren van een over-the-air update?
Het downloaden (laden van software op de achtergrond) van over-the-air updates gebeurt tijdens het rijden. De duur van het feitelijk installeren is mede afhankelijk van de omvang van de software update. Op het display van je infotainmentsysteem zie je een indicatie van de te verwachten installatietijd.

Kan ik een over-the-air update zelf uitvoeren?
Je ID. informeert je via het infotainmentsysteem op het moment dat er een update klaar is voor installatie en leidt je door het proces van installatie.

Kan ik in mijn ID. rijden terwijl een over-the-air update wordt geïnstalleerd?
Tijdens de installatie kun je de auto niet gebruiken. Het infotainmentsysteem vertelt je hoe lang het installatieproces gaat duren.

Zijn er voor mij kosten verbonden aan een over-the-air update?
Nee, er zijn voor jou geen kosten verbonden aan de ID. Software 2.3 over-the-air update.

Krijg ik een bewijs van de installatie van een over-the-air update?
De in je auto geïnstalleerde ID. Software versie wordt in het systeem vastgelegd.

Verloopt mijn fabrieksgarantie als ik een over-the-air update niet installeer?
Nee, dat heeft geen gevolgen voor je garantie.

Waarom heb ik de update nog niet ontvangen, terwijl anderen die al hebben kunnen installeren?
De uitrol van een over-the-air update vindt plaats in de loop van een bepaalde periode waarbinnen gekwalificeerde auto's worden geactualiseerd. Op het moment dat er een update voor jouw auto klaarstaat, zal je ID. dat laten weten.

Kan ik een over-the-air update overslaan en gewoon de volgende installeren?
Over-the-air updates vullen elkaar aan, een volgende bouwt voort op de vorige. Wil je altijd profiteren van de laatste functies en verbeteringen, dan moet je alle updates uitvoeren.

Hoe weet ik dat een over-the-air update beschikbaar is?
Je ID. informeert je daarover op het hoofdscherm van je infotainmentsysteem waar een pop-up melding verschijnt op het moment dat er een update klaar is voor installatie.

Wat gebeurt er als ik mijn ID. gebruik tijdens de installatie van een over-the-air update (ik maak de deuren bijvoorbeeld open of ik ben aan het opladen)?
Deuren op slot doen en ontgrendelen is geen probleem tijdens de installatie van een update. Maar die installatie kan wel onder bepaalde omstandigheden worden afgebroken. Rijden of opladen is niet mogelijk tijdens de installatie van een update.

Kan ik een over-the-air update installeren terwijl ik mijn auto oplaad?
Nee, de auto kan niet worden opgeladen tijdens installatie. Ben je aan het opladen, zet dat laadproces dan stop je en start dan pas het installeren van de update. Om een over-the-air update met succes te kunnen voltooien, moet de laadstatus van je ID. wel minstens 50% zijn.

Kan ik de installatie opnieuw starten als er iets is misgegaan bij het uitvoeren van een over-the-air update?
Als het mogelijk is het installatieproces te herhalen, zal de ID. je dat laten weten door middel van een melding in het infotainmentsysteem. Neem in andere gevallen contact op met je Volkswagen partner.

Waarom zie ik na ontvangst van een over-the-air update geen veranderingen?
Er is niet bij elke over-the-air update sprake van zichtbare veranderingen. Soms heeft een over-the-air update alleen effect in de zin van functionele aanpassingen en kwaliteitsverbeteringen op de achtergrond. Zijn er nieuwe functies en optimaliseringen van bestaande functionalitei, dan wordt dat aangegeven op het display van je ID.

Wat heb ik nodig voor ontvangst van een over-the-air update?
Over-the-air updates zullen in de toekomst beschikbaar zijn voor iedere eigenaar van een ID. Het enige dat je nodig hebt, is een actief We Connect Start contract en de ID. Software 2.1 versie, die je Volkswagen partner voor je verzorgt. Wil je weten welke versie momenteel in je ID. is geïnstalleerd, tik dan in het hoofdmenu van je infotainmentsysteem op de menu optie ''setup'' en ga vervolgens naar ''Systeeminformatie''. Staat daar bij software ''0792'' of hoger, dan is ID. Software 2.1 al geïnstalleerd en kan je auto gebruikmaken van over-the-air updates.

Wat voor oplaadniveau heeft hoog-voltage batterij van mijn ID. minimaal nodig om een over-the-air update te kunnen installeren?
Het laadniveau moet minstens 50% zijn.

Is de verbindingsstatus van mijn ID. relevant voor het ontvangen van een over-the-air update?
Om de update te kunnen downloaden, is een internetverbinding nodig. Die download kan alleen worden uitgevoerd als je ID. in ''online modus'' staat. Een actieve verbinding wordt op het hoofdscherm van het infotainmentsysteem weergegeven met dit pictogram: Meer informatie over de verbindingsstatus van je ID. is te vinden in het instructieboekje onder Dataoverdracht à privésfeer.

Ik heb de melding in het infotainmentsysteem weggeklikt. Hoe kom ik nu alsnog bij de installatie?
De melding in het infotainmentsysteem is niet meer dan een kennisgeving van de beschikbaarheid van een over-the-air update. De installatie kan op elk gewenst moment worden gestart via het ''Tot ziens'' scherm als de auto geparkeerd staat.

Heb je ID.Software2.1 nog niet geïnstalleerd?

Heb je ID. Software 2.1 nog niet geïnstalleerd?

Geen probleem. Maak een afspraak bij Auto Poppe om 'm kosteloos te laten installeren.

Afspraak maken

Heb je nog vragen?

Aanhef
Optioneel
Optioneel
Optioneel
Optioneel
Optioneel
Optioneel
Vestiging
Optioneel
Optioneel
Optioneel
Optioneel
Uw vraag of opmerking
Optioneel
Optioneel
Optioneel